Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta, bilanț după trei ani de mandat

ro

27 Apr, 2015 19:34 965 Marime text
 
Premierul Victor Ponta, președinte al PSD, s-a declarat mândru astăzi că este unul dintre cei 235 de parlamentari care au votat în urmă cu trei ani moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Ungureanu. În plus, prim-ministrul a adăugat că va fi mândru „toată viaţa" de faptul că a fost unul dintre cei care au votat suspendarea lui Traian Băsescu, informează România TV.

„Sunt foarte mândru că am fost unul dintre cei 235 care au votat acea moțiune de cenzură, așa cum toată viața am să fiu mândru că sunt unul dintre cei care am votat suspendarea președintelui de atunci. Nu m-am răzgândit, nu m-am împrietenit cu cei pe care i-am dat jos. Cel mai important este că schimbarea n-a fost o întâmplare", a afirmat Victor Ponta, la bilanţul realizat după trei ani de guvernare.

Evenimentul intitulat „Trei Ani - începutul sfârșitului regimului Băsescu-MR-Predoiu", desfăşurat la Palatul Parlamentului.

„În urmă cu exact trei ani, cetățenii românii au participat la un eveniment unic în cei 25 de ani democrație - schimbarea democratică prin moțiune de cenzură a unei majorități parlamentare și venirea la putere a opoziției printr-un program de guvernare pe care și astăzi îl avem. Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor care au făcut posibilă această schimbare istorică. Am considerat de datoria mea, ca inițiator al acestui eveniment, să-i invit pe absolut toți cei 235 de membri ai Parlamentului care au votat moțiunea de cenzură. Așa cred că este politicos, așa cred că este normal. Și le mulțumesc și celor care au venit, și celor care nu au venit", a adăugat Victor Ponta, potrivit România TV.

Victor Ponta a subliniat că rolul PNL în formarea USL şi în preluarea guvernării după răsturnarea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu nu trebuie uitat şi nici neglijat, deşi acum fostul aliat al social-democraţilor a făcut alianţă cu fostul PDL.

„Rolul lui Crin Antonescu şi al liderilor PNL a fost fundamental în formarea USL, în trecerea moţiunii de cenzură şi formarea guvernului USL. Azi se împlinesc 3 ani de când am primit mandatul pentru a forma guvernul USL, iar în formula pe care o avem de atunci, PSD PNL - PLR acum, am făcut multe din lucrurile promis. Mai sunt lucruri de făcut şi vă propun să mai rămânem la guvernare ca să le terminăm pe toate", a spus Victor Ponta, amintind că dacă în 2012 absolvenţii diverselor instituţii de învăţământ superior, începând cu Academia de Poliţie, erau şomeri la terminarea studiilor, de atunci s-au deblocat o mulţime de posturi pentru medici, pentru militari sau poliţişti.

„Vreau să nu uităm că 700.000 de locuri de muncă s-au pierdut. Am creat peste 250.000 de locuri, mai e mult până la necesarul pentru dezvoltarea noastră, dar direcţia e cea corectă", a punctat Victor Ponta.


Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii