Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:20 29 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru pensionarii militari și rezerviști. A fost înființat Consiliul Consultativ al Militarilor în Rezervă și în Retragere

ro

15 Mar, 2019 11:38 2478 Marime text
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook că a luat decizia de a înființa Consiliul Consultativ al Militarilor în Rezervă și în Retragere ce va funcționa în coordonarea sa directă.

”Acest organism va oferi consultanță în domeniile de interes și va face propunerile de modificare și îmbunătățire a cadrului legislativ existent în domeniul pensiilor militare și nu numai. Menționez faptul că prezența specialiștilor rezerviști va fi una pe bază de voluntariat.

Astfel, vom aduna la aceeași masă reprezentanți ai asociațiilor de profil pentru ca vocea lor să fie cât mai bine reprezentată la nivelul conducerii și pentru a livra cele mai bune soluții. Alături de noi, vor fi cooptați și specialiști din cadrul structurilor centrale ale ministerului, pentru a avea o radiografie cât mai realistă și completă a problemelor cu care ne confruntăm” - a menționat ministrul Gabriel Leș. 


Acesta a precizat că sunt și vești referitoare la programele de înzestrare a Armatei.

”Programul Patriot- am semnat, în luna februarie, cel de al treilea amendament la Scrisoarea de Acceptare (LOA). Amendamentul se referă la achiziționarea de rachete tip GEM-T pentru sistemele Patriot, iar plata aferentă, aproximativ 85 de milioane de dolari, am făcut-o chiar acum două zile, în data de 13 martie.

Și pentru Programul lansator multiplu de rachete cu bătaie mare – HIMARS suntem aproape gata pentru achiziția celui de al doilea sistem, până la sfârșitul acestei luni” - a mai adăugat ministrul Apărării Naționale. 

Sursa foto: Facebook/Gabriel Les

Ti-a placut articolul?

Comentarii