Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:53 03 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru consumatorii de bere

ro

10 Jun, 2015 19:42 1642 Marime text
 
Taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la 9% pentru berea la draft, în baza unui amendament aprobat, astăzi, de către deputaţi la ordonanţa care diminuează TVA pentru produsele alimentare. 

Amandamentul a fost propus de către deputatul minorităţilor naţionale Adrian Merka şi a fost preluat şi de comisia de buget, potrivit romanialibera.ro.

Amendamentele adoptate mai prevăd că, pentru berea produsă de mici fabrici de bere independente, a căror producţie în anul calendaristic precedent nu a depășit 200.000 hl/an, iar pentru anul în curs antrepozitarul autorizat declară pe proprie răspundere că va produce o cantitate mai mică de 200.000 hl/an, se aplică nivelul redus al accizelor specifice. Pentru micile fabrici de bere independente nou înființate pentru care antrepozitarul propus declară pe propria răspundere că va produce o cantitate mai mică de 200.000 hl/an se aplică nivelul redus al accizelor specifice.

Acelaşi regim se aplică şi pentru berea livrată pe teritoriul României de către mici fabrici de bere situate în alte state membre, potrivit prevederilor din norme.

Fiecare mică fabrică de bere are obligaţia de a depune la autoritatea competentă, până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, o declaraţie pe propria răspundere privind cantitatea de bere pe care a produs-o în anul anterior și/sau cantitatea de bere pe care urmează să o producă în anul în curs, potrivit prevederilor din normelor metodologice.
Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii