Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:37 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urgentarea procedurilor de emitere a avizelor pentru proiecte, analizată într-o întâlnire de lucru la Prefectura Tulcea

ro

09 Oct, 2017 10:55 644 Marime text
Luni dimineață, începând cu ora 9.00, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat la o ședință de lucru care a avut loc la sediul Instituției Prefectului Tulcea.
 
Tema discuțiilor: identificarea celor mai bune soluții de urgentare a procedurilor de obținere a avizelor și acordurilor necesare depunerii cererilor de finanțare pentru proiecte de investiții la nivelul aministrației publice locale.

Mai exact, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion (președinte al Asociației Comunelor din României, fililala Tulcea) și președintele Consiliului Județean  Tulcea, Horia Teodorescu, alături de prefectul Lucian Furdui au discutat cu reprezentanți ai Enel,  Agenția de Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică etc, despre posibilitatea urgentării emiterii avizelor aferente unor Proiecte finanțate cu fonduri europene sau guvernamentale.

Mai exact, avem sume pre-alocate pentru aproximativ 150 de proiecte prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală), avem oportunități extraordinare de a atrage fonduri europene, avem termene extrem de clare și avem un risc major: de a pierde finanțările pentru că nu am reușit să aducem, al timp, toate documentele necesare. Iar aici problema apare la termenele destul de laxe pentru emiterea unor anumite avize necesare acestor proiecte.

„Trebuie să găsim, împreună, o soluție pentru a aduce la un minim legal termenele de emitere a unor avize. Trebuie să fim uniți, să înțelegem că luptăm cu toți pentru aceeași cauză, aceea de a dezvolta județul prin investiții europene sau guvernamentale, astfel că trebuie să avem grijă să ne ajutăm reciproc în vederea accesării unei sume cât mai mari, de 100% din fondurile ce ne sunt alocate. Pentru PNDL, spre exemplu, termenul limită de depunere a documentațiilor este la finalul acestei luni, iar multe dintre primăriile tulcene nu au reușit, încă, să primească avizele necesare“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Domnia sa a discutat despre faptul că oportunitatea deschisă pe PNDL pentru județul Tulcea poate duce la o dezvoltare reală a acestui colț al țării.

„Nu cred că ne vom întâlni prea curând cu o astfel de posibilitate de finanțare, iar primăriile nu trebuie să piardă această șansă extraordinară acordată, în această perioadă, de Guvernul României“, a mai spus președintele Consiliul Județean Tulcea.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii