Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un grup infracţional, sprijinit de un poliţist, a acţionat la nivelul Depoului de Locomotive Timișoara

ro

14 Apr, 2016 13:12 1388 Marime text
 
Astăzi, lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara, IJJ Timiș, precum şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, desfășoară activități într-o cauză privind 44 de suspecți față de care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals.
    
În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2010 până în prezent, la nivelul Depoului de Locomotive Timișoara, s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, având ca scop însușirea și sustragerea combustibilului din gestiune. Grupul respectiv s-a constituit în jurul persoanelor cu atribuții de conducere, organizare și control din cadrul depoului.
    
Activitatea grupului infracțional era sprijinită și de către un agent de poliție din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Timișoara, care, începând cu anul 2014, a facilitat sustragerea de combustibil din incinta Depoului și a îngreunat cercetările efectuate, oferind informații privind activitățile realizate în cauza penală, membrilor grupului infracțional.
 
Prejudiciul este estimat la suma de 3.997.068 lei.
 
În cauză s-a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii