Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:57 26 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un comisar de la Penitenciarul Tulcea, trimis în judecată de DNA, pentru că le dădea deţinuţilor telefoane mobile

ro

24 May, 2019 13:31 862 Marime text
În completarea comunicatului nr. 302 din  04 aprilie 2019, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului I.S.I., la data faptelor comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
-   luare de mită în formă continuată,
- introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool, în formă continuată.
 
         În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
         În perioada martie - aprilie 2019, inculpatul I.S.I., în calitatea menționată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor.
         De menționat este faptul că persoana beneficiară a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracțiuni prin metoda “Accidentul”.
         Pentru acest „serviciu”, inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei.
         În cauză a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile, imobile şi asupra unor sume de bani ce aparțin inculpatului.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii