Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimă oră! Ministerul Sănătății anunță un alt medic fals. Ancheta este în desfășurare

ro

08 Feb, 2019 19:05 2605 Marime text
Ministerul Sănătății anunță vineri că "în urma verificărilor demarate la Direcția de Sănătate Publică București după ce s-a constatat că a fost eliberat un cod de parafa în mod ilegal, a fost indentificat un al doilea caz asemanator", potrivit România TV.
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că, după ce Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) a demarat o anchetă pentru a verifica modul în care a fost eliberat codul de parafă în cazul falsului chirurg Matteo Politi, s-a mai descoperit un caz silimar. În acest caz au fost sezizaţi poliţiştii şi procurorii.

Ministerul Sănătății precizează că cele doua persoane care au obtinut cod de parafă de medic în mod ilegal nu mai prestează servicii medicale și că "există în desfășurare o anchetă demarată de Poliție și Parchet, nu putem face publice alte date legate de acest caz".

Reprezentanţii instituţiei anunţă că se continuă verificările la DSPMB şi vor pune în continuare la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile obţinute în urma acestor verificări.

”Facem precizarea că cele două persoane care au obţinut cod de parafa în mod ilegal  nu mai prestează servicii medicale. Ministerul Sănătăţii va întreprinde toate măsurile  necesare pentru a asigura pentru pacienţi servicii medicale în condiţii de maximă siguranţă, în concordanţă cu reglementările legale în vigoare”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Italianul Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică în România, a obţinut de la DSPMB un cod de parafă, în condiţii încă nestabilite cu exactitate.

Italianul a fost arestat preventive şi este cerceta pentru înşelăciune şi de exercitarea fără drept a unei profesii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii