Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea scapă de arestul la domiciliu

ro

16 Jun, 2015 12:24 1579 Marime text
 
Elena Udrea ar putea scăpa de arestul la domiciliu. Perioada de 30 de zile de arest la domiciliu a fostului ministru al Turismului a expirat, iar la termenul de marţi procurorii DNA au cerut control judiciar pentru Elena Udrea.  

Elena Udrea a ajuns, marţi dimineaţă, la sediul Instanţei Supreme unde are loc şedinţa de judecată, şi a anunţat că va contesta măsura de arest la domiciliu în dosarul Gala Bute, în cazul în care magistraţii vor decide prelungirea.

„Am toate argumentele să solicit o măsură mai uşoară, măcar pentru faptul că ceilalţi din dosar au măsuri mai uşoare decât mine. Ceea ce mie îmi arată deja că, dacă se păstrează această situaţie, există o opinie formată a judecătorilor, fapt ce ar fi foarte grav", a declarat Elena Udrea, la sosirea la Curtea Supremă.

Procurorii DNA nu au mai solicitat însă prelungirea arestului la domiciliu pentru Elena Udrea, informează România TV. Potrivit sursei citate, a fost invocată o decizie a CCR din data de 7 mai 2015 prin care dispoziţiile articolului din Codul de procedură penală referitor la durata arestului la domiciliu erau declarate neconstituţionale.

Elena Udrea a confirmat că s-a invocat decizia CCR referitoare la măsura arestului la domiciliu. "Ca urmare, inclusiv Parchetul a pus concluzii de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu", a declarat Udrea, la ICCJ.

Judecătorii urmează să ia o decizie dacă fostul ministru scapă de arestul la domiciliu. "Sper ca astăzi instanţa să decidă dacă nu revocarea, măcar înlocuirea arestului la domiciliu", a arătat Udrea. 



Sursa: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii