Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tyrus Wong, „părintele“ lui Bambi, a murit la 106 ani

ro

02 Jan, 2017 12:57 1902 Marime text
Artistul care a inspirat realizarea unuia din cele mai faimoase personaje de animație ale universului Walt Disney, Bambi, a murit la vârsta de 106 ani, conform unui material publicat de agenția UPI, arată agerpres.ro.

Desenatorul cu origini chineze Tyrus Wong, care a fost regizorul de creație pentru filmul clasic „Bambi“ (1942), a murit săptămâna trecută în locuința sa din Los Angeles, înconjurat de membrii familiei sale, potrivit unui comunicat al Walt Disney Family Museum citat de UPI.
„Artist legendar al universului Disney, Tyrus Wong a fost înzestrat cu darul evocării sentimentelor incredibile cu ajutorul creațiilor simple și natural“, conform comunicatului emis de Walt Disney Family Museum.

„Bambi“ a fost un succes uriaș al box-office-ului, reușind încasări de 250 de milioane de dolari raportate la un buget de producție de numai 1 milion de dolari. Succesul a fost dovedit și de numeroasele ecranizări ale acestei povești în deceniile care au urmat lansării filmului original.
„Munca depusă de Wong pentru acest film de animație este revoluționară“, indică muzeul în același comunicat, menționând că artistul a lucrat numai 3 ani pentru Disney (1938-1941) și a părăsit compania înainte de lansarea oficială a filmului. Wong a lucrat apoi pentru Warner Bros.

Sursa foto: captură Youtube
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii