Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii români intervin în insula Corsica!

ro

21 Aug, 2023 16:15 822 Marime text
Sursă:IGSU
  • Totodată, pentru efectuarea recunoașterilor din aer și acoperirea cu eficientă a întregii suprafețe afectate, la intervenție au fost alocate 2 elicoptere cu sistem bambi bucket și  2 avioane de stingere tip canadair. 

Pompierii români au intervenit în prima misiune în Insula Corsica. Astfel că începând cu ora 14:15, modulul national specializat pentru stingerea incendiilor de pădure a fost alertat, prin intermediul ofiterului de legatură francez,  pentru stingerea unui incendiu forestier izbucnit în proximitatea localității Corte. 

„La misiunea de stingere, colegii noștri vor interveni alături de echipajele pompierilor militari și civili ai țării gazdă.“, precizează IGSU. 


Totodată, pentru efectuarea recunoașterilor din aer și acoperirea cu eficientă a întregii suprafețe afectate, la intervenție au fost alocate 2 elicoptere cu sistem bambi bucket și  2 avioane de stingere tip canadair. 

„Conform prognozei pentru ziua de astăzi, 21 august, riscul apariției incendiilor de pădure este unul ridicat.

Misiunile desfășurate de colegii noștri se realizează sub directa coordonare a ofițerului de legătură francez și vor consta în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată. 

Reamintim faptul că la data de 15 august a.c, România a trimis în Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure, format din 20 de militari, în cadrul programului de pre-poziționare“, precizează IGSU. 

Citește și:

România sprijină Grecia, țară grav afectată de incendii (DOCUMENT)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii