Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:10 21 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turiştii, invitaţi în Delta Dunării să petreacă de câte două ori sărbătorile de iarnă

ro

06 Oct, 2016 18:29 3432 Marime text
Unii operatori turistici din Delta Dunării anunță că vor avea pensiunile deschise și în perioada sărbătorilor de iarnă, astfel încât vizitatorii vor putea petrece de două ori atât Crăciunul, cât și Revelionul, în zonă fiind comunitățile de ruși lipoveni și ucraineni care marchează cele două evenimente după ritul vechi.
 
"Anul trecut a fost primul după redeschiderea complexului nostru, iar acum este în continuare plin. Până pe 10 ianuarie 2017 nu vom închide", a declarat, pentru Agerpres, Dragoș Anastasiu, proprietarul unui complex turistic din Sfântu Gheorghe.
 
Astfel, vizitatorii care vor alege Delta Dunării pentru sărbătorile de iarnă vor putea petrece de două ori Crăciunul și Revelionul, cunoscut fiind faptul că în multe comunități izolate din Rezervație predomină rușii lipoveni și ucrainenii care marchează la o diferență de 13 zile cele două evenimente față de sărbătorile creștin ortodoxe.
 
Potrivit sursei citate, anul trecut, unitatea de cazare din Sfântu Gheorghe a avut circa 7.700 de camere rezervate pe întregul sezon, creșterea estimată pentru acest an fiind de 10%.
 
Delta Dunării, Mamaia și Băile Felix s-au aflat anul acesta în topul destinațiilor turistice cele mai căutate, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, lucru confirmat și de conducerea Asociației Patronatului Turismului din Delta Dunării (APTDD).
 
"Sezonul acesta a fost unul foarte bun pentru turismul din Delta Dunării, iar luna octombrie va fi, la fel, una foarte bună. La începutul lunii viitoare, sperăm să-i avem din nou pe oaspeți lângă noi la cea de-a IV-a ediție a Cupei de pescuit la știucă, ce se va desfășura la Crișan", a afirmat președintele APTDD, Daniel Ilușcă.
 
El nu a putut menționa un număr aproximativ al vizitatorilor Deltei în primele nouă luni ale anului, dar a estimat că acesta se apropie de cel din anul 2008, unul din cei mai buni ani din turismul din zonă. "Având în vedere faptul că în 2008 numărul facilităților de cazare era mai mic decât cel actual, cred că este posibil chiar să depășim recordul din acel an", a menționat președintele APTDD.
 
Delta Dunării oferă atracții turistice și în sezonul rece, însă în ultimii ani, din cauza costurilor ridicate pentru întreținerea unităților de cazare în respectiva perioadă, operatorii au preferat să închidă pensiunile.
 
Obiceiurile de iarnă ale populației din Delta Dunării, zonă recunoscută ca fiind una multietnică, pescuitul la copcă, peisajele, gastronomia și liniștea Rezervației sunt doar câteva din motivele pentru care vizitatorii ar putea alege Delta ca destinație de iarnă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii