Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:12 22 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tratamentul fără interferon, pe lista medicamentelor gratuite

ro

20 Oct, 2015 12:54 753 Marime text
 
Guvernul a decis introducerea unor noi molecule în lista medicamentelor compensate și gratuite, printre care și cele pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C și a cirozei hepatice C, care astfel vor putea fi acordate bolnavilor cu stadiu de fibroza F4.
Decizia a fost luată prin aprobarea unei Hotărâri care modifică şi completează Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.
Începând de săptămâna viitoare, pacienţii pot începe investigațiile necesare pentru a fi depuse la dosarul medical, în vederea aprobării tratamentului fără interferon. 
Tot prin actul normativ adoptat astăzi se introduc noi molecule pentru:
  Tratamentul pacienților incluși în Programul național de oncologie (Pazopanib, Crizotinibum, Brentuximab Vedotin, Dabrafenibum, Abirateronum),
  Tratamentul asiguraților cuprinși în Programul național de diagnostic și tratament pentru boli rare, afecțiunea Hipertensiune pulmonară (Macitentanum și Riociguat),
  Tratamentul copiilor care suferă de artrită idiopatică juvenilă (Tacilizumabum și Adalimumab.

Ti-a placut articolul?

Comentarii