Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De unde se pot lua vouchere pentru investigații în vederea tratamentului fără interferon

ro

29 Oct, 2015 22:46 1647 Marime text
 
Lista unităților sanitare în care se distribuie vouchere pentru investigațiile necesare la dosarul de aprobare a tratamentului fără interferon a fost publicată pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). "Semnatarul contractului cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C și cirozei hepatice C a transmis la CNAS lista unităților sanitare în care se acordă voucherele pentru fibromax, viremie și genotipare, investigații necesare pentru dosarul de aprobare a tratamentului fără interferon al hepatitei cronice virale C și a cirozei hepatice", se arată într-un comunicat transmis, astăzi, de CNAS.
 
Lista poate fi accesată pe site-ul CNAS la secțiunea "informații pentru  asigurați - medicamente - tratament fără interferon". Ea va fi actualizată pe măsură ce vor fi distribuite vouchere și în alte unități. Pacienții se vor adresa medicilor de specialitate din aceste unități sanitare cu bilet de trimitere de la medicul de familie. În urma consultației de specialitate, medicii vor înmâna voucherele pentru efectuarea gratuită a testărilor (fibromax, viremie, genotipare) acelor pacienți care vor îndeplini criteriile de includere în tratament prevăzute în protocolul terapeutic elaborat de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății.
 
Din 26 octombrie, voucherele pentru aceste investigații au început să fie distribuite în unitățile sanitare din cele nouă centre din țară —  București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Oradea.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii