Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poţi beneficia de tratamentul nou pentru hepatita C

ro

22 Jul, 2015 17:26 2490 Marime text
Noul tratament fără interferon pentru hepatita C va fi administrat începând din august, timp de 12 săptămâni, unui număr de aproximativ 5.000 de pacienţi, care vor fi obligaţi să respecte medicaţia și să meargă la controlul periodic, a anunţat, miercuri, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

"România este printre puţinele ţări, şi mă refer chiar la ţări bogate, unde va fi introdus acest nou tratament pentru hepatita C, începând cu luna august. Vom da tratament pentru toţi pacienţii cu fibroză grad IV, fie că sunt 4.000 - 5.000 sau 6.000. Şi pacienţii transplantaţi vor fi şi ei printre primii care vor primi acest tratament nou fără interferon. (...) Tratamentul durează 12 săptămâni", a declarat preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, la o conferință privind Ziua Mondială a Hepatitei (28 iulie).

Ciurchea a atras atenția că statul cheltuiește pe acest tratament "o sumă enormă", dar "fără cooperarea pacienţilor s-ar putea ca o parte din bani să fie aruncaţi".

"Chiar nu ne putem permite. Tratamentul trebuie administrat după nişte reguli. Pacientul trebuie să respecte nişte condiţii igieno-dietetice, trebuie să vină să-şi facă viremia (încărcătura virală) aşa cum este trecut în criterii. Dacă un pacient îşi ia tratmentul, dar nu mai vine să facă viremia, nu ştim dacă s-a videcat şi vom avea o problemă dacă îl plătim sau nu îl plătim. Compania dă tratamentul, dar pentru noi pacientul care nu vine să-şi facă viremia nu există,", a mai spus Ciurchea.

Sursa: Romanialibera.ro

Sursa foro: Sanatatea.biz.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii