Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transportatorii rutieri vor protesta astăzi în fața Guvernului

ro

17 Dec, 2015 07:51 1952 Marime text
 
Transportatorii rutieri vor protesta, astăzi, în fața Guvernului României, între orele 9.30 – 15.00. La acțiunea de protest vor fi mobilizate aproximativ 7.000 de autobuze, autocare și taxiuri care aparțin patronatelor cu activitate în domeniul transportului public de persoane dar și autocamioane din domeniul transporturilor de marfă.
Primăria Capitalei a aprobat acest protest cu condiția ca numărul autovehiculelor să fie redus de la 10.000 cât intenționau să mobilizeze transportatorii, la doar 6.000 — 7.000, iar traficul să nu fie blocat.
Protestul este organizat de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), împreună cu Federația Operatorilor Români de Transport (FORT), Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002), Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI), Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți (ANTTI) și Asociația Operatorilor de Transport (APULUM).
Transportatorii solicită intervenția autorității pentru un cost al primei RCA suportabil de către transportatori, în condițiile în care tariful RCA a ajuns să crească cu peste 300% în ultimele șase luni pentru activitatea de transport persoane și transport marfă, inclusiv taxi, precum și eliminarea supraacizei, începând cu data de 1 ianuarie 2016.
De asemenea, transportatorii cer ”intervenția Guvernului României pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligați să plătească sume enorme pentru drepturile de autor, deși obiectul lor de activitate îl constituie transportul de persoane, și nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale în autobuze, taxiuri”.
Totodată, transportatorii solicită urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate și aprobate în Comisiile de dialog social (modificarea HG 69.), documente care ar trebui înaintate la Guvern sau la Monitorul Oficial pentru publicare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii