Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, previziuni sumbre „Republica Moldova se poate transforma într-un eşec de proporţii; nu va fi membră a UE”

ro

18 Apr, 2015 10:34 1182 Marime text
 
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, ieri seară, că Republica Moldova nu va fi membră a UE, precizând că această ţară, în care România a investit mult efort politic, se poate transforma „într-un eşec de proporţii", informează gandul.info.

Întrebat dacă România a pierdut Republica Moldova, Traian Băsescu a spus că, după părerea sa, „neimplicarea la momentul formării Guvernului (de la Chişinău) înseamnă o Moldovă pierdută".

Totodată, el a precizat că Republica Moldova „se poate transforma într-un eşec de proporţii". „Noi am investit mult efort politic în Republica Moldova", a spus Băsescu.

„R. Moldova nu va fi membră în UE. După lecţia Ucrainei nu se mai face extindere în Est. Balcanii au rămas singura zonă în care UE se mai poate extinde", a explicat fostul şef al statului, adăugând că "Moldova mai poate ajunge în UE doar prin unire cu România".

Întrebat dacă crede în unire, Traian Băsescu a spus că „depinde de oamenii politici din fruntea ţării dacă vor aduce argumentele necesare sau nu".

El a mai spus că Rusia „nu va mai da drumul nici Ucrainei, nici R. Moldova spre UE" şi şi-a exprimat convingerea că, după Ucraina, Bruxelles a înţeles că „s-a atins linia roşie pe care Moscova n-o mai acceptă trecută".

Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii la Realitatea TV, unde a participat timp de două ore la o emisiune moderată de Octavian Hoandră, cei doi atacându-se reciproc aproape în permanenţă.


Citește și DECLARAȚII DURE ȘI CONTRE. TRAIAN BĂSESCU PARTICIPĂ LA ANALIZA CELOR ZECE ANI DE MANDAT ÎN FRUNTEA STATULUI



Sursa: gandul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii