Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de influenţă şi 30.000 de euro, pentru o viză. Ce au decis procurorii DNA

ro

25 Aug, 2016 12:13 1853 Marime text
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Stamen Dumitru, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influență și, sub control judiciar, a inculpatei Rohparvar Monalisa - Ekaterina, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracțiunii de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.
 
Conform unui comunicat DNA remis ZIUA de Constanţa, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în zilele de 1 și 2 august 2016, inculpatul Stamen Dumitru i-a pretins unei persoane – martoră în cauză - suma de 25.000 euro, majorată ulterior la 30.000 euro, în schimbul intervențiilor pe care ar fi urmat să le facă, în baza relațiilor despre care a afirmat că le are printr-o persoană ce se află în Liban (pe care nu a indicat-o expres), astfel încât soțul martorei (cetățean sirian) să obțină, de la Ambasada și Consulatul României din Beirut - Liban, viza pentru deplasarea în România. Inculpatul susținea că din totalul sumei pretinse, 15.000 euro vor fi pentru el, iar 15.000 euro pentru persoana din Liban care va facilita emiterea vizei.
 
La data de 3 august 2016, din suma pretinsă, inculpatul Stamen Dumitru a primit, prin intermediul inculpatei Rohparvar Monalisa-Ekaterina, concubina sa, suma de 15.000 euro, pentru sine, în scopul anterior menționat, ocazie în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Anterior constatării infracțiunii flagrante, în aceeași zi, inculpata Rohparvar Monalisa-Ekaterina, la solicitarea lui Stamen Dumitru, a venit la locuința martorei și, pentru a evita constatarea unei infracțiuni flagrante, cu un dispozitiv special adus de ea, a verificat fiecare bancnotă din suma de 15.000 euro ce urma a fi remisă, pentru a constata dacă acestea erau marcate. Rezultatul verificării efectuate minuțios de Rohparvar Monalisa-Ekaterina a fost negativ, pentru că în cauză nu s-a procedat la marcarea, cu o anumită scriere ori substanță, a bancnotelor folosite pentru constatarea infracțiunii flagrante.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunerea de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii