Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toţi bugetarii vor primi salarii majorate. Iohannis a promulgat legea

ro

24 Nov, 2015 22:19 2525 Marime text
 
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea prin care sunt majorate cu 25% salariile angajaţilor din sănătate şi ale asistenţilor sociali, precum şi cu 10% salariile tuturor celorlalţi bugetari care nu au beneficiat anterior şi de alte majorări. Creşterea salariilor intră în vigoare de la 1 decembrie.
 
Practic, Iohannis a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.
 
OUG 35/2015 prevedea, iniţial, majorarea cu 25% a salariului brut/soldei lunare brute/salariului lunar brut de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, începând cu 1 octombrie 2015 faţă de nivelul avut în luna septembrie 2015. În textul Ordonanţei se stabilea şi asigurarea unui cadru instituţional pentru includerea tinerilor specialişti din sănătate şi învăţământ în categoria persoanelor care pot închiria locuinţe realizate prin programele A.N.L.
 
Ordonanţa fusese adoptată de Senat, iar în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor a fost adoptat şi un amendament al PSD prin care salariile tuturor bugetarilor care nu au beneficiat în cursul anului de majorări urmează să fie mărite cu 10%. În această categorie intră personalul din administraţie, cultură, justiţie, ordine publică şi siguranţă naţională, unităţi de cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi proiectare, diplomaţie, personalul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Caselor de Asigurări de Sănătate Judeţene.
 
Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică seară, că Guvernul intenţionează să menţină în buget măsurile din Codul Fiscal, dar şi creşterile salariale "în măsura în care va fi posibil", arătând că, legat de majorarea cu 10 la sută, trebuie aşteptată promulgarea.
 
"Da, asta este intenţia, atât măsurile din Codul Fiscal care mi se par foarte importante pentru a redinamiza sectorul economic, suntem într-o fază de creştere economică, una din cele mai importante din Uniunea Europeană şi e important ca şi în această perioadă de tranziţie sectorul economic să aibă încredere în cei care conduc România. Sunt foarte multe măsuri care ştiu că sunt bune, sectorul economic le apreciază în Codul Fiscal, deci avem intenţia să le menţinem, să le aplicăm. Creşterile salariale sunt necesare în multe domenii, după părerea mea sunt necesare şi creşterile salariale, dar şi reforme în domeniul respectiv, oricum intenţia noastră este, în măsura în care va fi posibil, să păstrăm aceste creşteri salariale care au fost deja decise de Parlament şi legile promulgate", a declarat premierul Dacian Cioloş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii