Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:36 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tot mai multe victime ale violenței domestice din Constanța cer ajutorul polițiștilor. Ce măsuri iau oamenii legii în sprijinul victimelor

ro

16 Jan, 2019 09:42 263 Marime text
Tot mai multe victime ale violenței domestice din Constanța cer ajutorul polițiștilor pentru a scăpa de agresor. Numai ieri, 15 ianuarie, polițiștii constănțeni au emis două ordine de protecție provizorii. 
 
Potrivit IPJ Constanța, la data de 15 ianuarie a.c., ora 13.30, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Constanța, despre faptul că la domiciliul său a avut loc un conflict în familie.

Echipajul de poliție deplasat la fața locului a stabilit faptul că soțul femeii în cauză, în vârstă de 38 de ani, și-ar fi amenințat cu acte de violență și ulterior agresat fizic soția, în urmă cu 4 zile.

”Astfel, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu conform procedurilor legale, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență in familie” - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
Tot la data de 15 ianuarie a.c., ora 23.50, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 42 de ani, din municipiul Constanța, despre faptul că la domiciliul său are loc un conflict în familie.

Echipajul de poliție deplasat la fața locului a stabilit faptul că, pe fondul consumului de alcool și al procesului de divorț în care se află, soțul femeii în cauză, în vârstă de 43 de ani, și-a agresat fizic soția.

”Astfel, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu conform procedurilor legale, bărbatul fiind evacuat din locuință, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență in familie” - au precizat reprezentanții IPJ Constanța. 

 
Pe de altă parte, un bărbat este cercetat penal deoarece a încălcat un ordin de protecție emis de polițiștii IPJ Constanța. 
 
Potrivit IPJ Constanța, la data de 15 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Constanța, despre faptul că a fost apelată telefonic de fostul concubin, deși acestuia îi era interzis să ia legătura cu persoana în cauză, în baza unui ordin de protecție emis de Judecătoria Constanța în luna decembrie 2018.

Femeia a declarant că a fost amenințată, fiindu-i creată o stare de temere.

”Polițiștii constănțeni au identificat bărbatul în cauză, în vârstă de 30 de ani, din Constanța, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunior de încălcarea măsurilor privind ordinul de protecție și amenințare” - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii