Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:15 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taxa de timbru, desființată de Guvern

ro

19 Jun, 2016 16:41 3280 Marime text
Guvernul vrea să le facă viaţa mai uşoară românilor care stau acum la cozi pentru o sumedenie de taxe şi adeverinţe. Comisia de Tăiat Hârtii, platforma online pe care Guvernul a primit circa 3.000 de sugestii de simplificare a birocraţiei, a ajuns pe ultima sută de metri, iar Guvernul aduce primele schimbări.

Eliberarea cazierului judiciar şi a cărţii de identitate vor fi scutite de taxa de timbru. De asemenea, copiile legalizate ale diferitelor acte vor fi înlocuite de o declaraţie pe propria răspundere.

O ordonanţă de urgenţă îi scuteşte pe români de plata taxei de timbru atunci când cer eliberarea cărţii de identitate şi a cazierului judiciar. Au fost mulţi cei care s-au plâns de procedurile greoaie de obţinere a cazierului judiciar, dar şi că sunt puşi pe drumuri ca să-şi legalizeze diferite acte.

„O să aveți surprize uriaşe. Cazierele. Nu vor mai fi plimbaţi oamenii şi vor lua instituţiile una de la alta. Copia legalizată nu are nicio logică, să dăm bani notarului, să mergem cu aceeaşi copie la aceeaşi instituţie”, a explicat ministrul Fondurilor Europene la emisiunea 24 de minute.

Numai anul trecut, două milioane şi jumătate de caziere au fost eliberate de poliţie, iar celor care le-au cerut le-au trebuit ore bune ca să le obţină. Au primit documentele numai după ce au făcut drumuri la Poştă, pentru timbrul fiscal, apoi alte drumuri, pentru plata taxei de eliberare.

sursa text: digi24.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii