Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:55 24 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de agenţi economici, „scuturaţi” de inspectorii ANSVSA

ro

28 Jul, 2015 17:39 1569 Marime text
 
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) Constanţa au controlat, în perioada 20.07.2015– 26.07.2015, 99 restaurante, cinci pizzerii, 14 unităţi tip fast-food, 19 braserii, 17 unităţi tip bufet,  12 baruri, 10 beach baruri, un snack bar,  o unitate bistro, o cantină, o pensiune, 8 tabere şcolare, 30 magazine alimentare, 17 depozite alimentare, o rulotă fast-food, o pescărie, 6 laboratoare cofetărie/patiserie, 32 laboratoare patiserie,  o tonetă îngheţată, două unităţi de panificaţie, două adăposturi cîini fără stăpân, două exploataţii nonprofesionale, şase circumscripţii sanitare veterinare de asistenţă, trei exploataţii profesionale. Inspectorii au aplicat un număr total de 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 33.800 lei. 
În cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2015”, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu medicii veterinari oficiali detaşaţi, au desfăşurat activităţi de control în  unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare
Având în vedere că s-a parcurs jumătate din perioada de funcţionare a Comandamentului Sezon Estival 2015 a fost un moment de prim bilanţ, astfel că şedinţa de analiză a fost condusă de către preşedintele ANSVSA Bucureşti, dr. Dumitru Băiculescu secondat de  directorul general al Direcţiei Generale Control Oficial, dr. Sorin Mitrea care au constatat că activitatea Comandamentului Sezon Estival 2015 se desfăşoară în parametrii normali, insistându-se ca şi în cea de-a doua parte de funcţionare a comandamentului să se menţină acelaşi ritm ridicat de activitate, în vederea evitării la maximum a riscului apariţiei toxiinfecţiilor alimentare. Astfel, în  perioada 20-26.07.2015 au fost verificaţi un număr de 193 de operatori din industria alimentară.
Controalele au vizat: 91 restaurante, trei pizzerii, 14 unităţi tip fast-food, 11 braserii, 14 unităţi tip bufet,  10 baruri, şapte beach baruri,  27 magazine alimentare, şapte laboratoare patiserie, o tonetă îngheţată, opt tabere şcolare, unităţi  localizate în cele şapte zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora,  precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  28 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.800 de lei.   Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 4589 kg, lapte şi produse lactate – 750 kg,  peşte şi produse din peşte – 1390 kg, ouă – 40 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 57.877 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii