Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Startul primului concurs european de ciclism pe nisip s-a dat astăzi pe plaja Modern din Constanța

ro

03 May, 2014 21:26 3703 Marime text

 
Doltcini România în parteneriat cu Riders Club și cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Constanţa şi Asociaţia Sportivă SanaSport au organizat, astăzi, prima competiție europeană de ciclism pe nisip la care au participat aproximativ 200 de impătimiți ai sportului.
Startul s-a dat la ora 11.00, pe plaja Modern din Constanța, iar participanții au fost dintre cei mai diferiți și interesanți. Au participat cicliști amatori, dar și profesioniști, independenți, dar și cluburi de ciclism, iar Andy Bruner a fost, de departe, vedeta evenimentului. În vârstă de 59 de ani, Andy a venit tocmai din Elveția pentru a participa la această competiție, susținând că ciclismul îl menține în formă. De asemenea, o prezență interesantă a fost reprezentată și de singurii înscriși în cursă cu o bicicletă în tandem, Florin Georgescu și Alexandru Răcănel.
“Nu ne aşteptam ca la această primă ediţie să fie atât de mulţi înscrişi, nu poate decât să ne bucure acest aspect! Am verificat pista încă de la primele ore ale dimineţii, pentru a ne asigura că nisipul este tasat, iar traseul este numai bun de competiţie! Participanţii au de parcurs două distanţe, de 45 km şi de 22,5 km. Fiind un traseu de viteză, acesta este compus dintr-o porţiune de pământ de 2,3 km, 600 de metri de dale de beton şi 1,6 km de nisip tasat, cu o diferenţă de nivel de 50 de metri, reprezentând o buclă de 4,5 km. Vremea a ţinut cu noi, iar evenimentul – unic in Europa – s-a bucurat de un real succes”, a declarat Sabin Andoniu, organizatorul evenimentului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 04 May, 2014 11:38 Dupa ce ca toate toapele cu masini batatoresc si ultimile ramasite de nisip mai oraganizati si asemenea manifestari care nu fac altceva decit,avind in vedere numarul de participanti,sa termine nisipul de pe plaja. Nu am nimic cu competitia , foarte bine.Chiar nu se vede in ce hal de degradare este plaja Moderm? Pe cei care nu sint constanteni nu-i doare.Sa va povestesc eu cum era nisipul cind eram copil.