Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spre bucuria unora, permisul unic de pescuit ar putea intra în vigoare din 2016

ro

19 Oct, 2015 17:48 2264 Marime text
Conducerea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a început discuțiile cu autoritățile naționale pentru ca de anul viitor permisul de pescuit să fie un document unic, iar pe licența de barcă a pescarilor să fie trecute mai multe persoane.
„Suntem în discuții cu Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) pentru ca de anul viitor să emitem pescarilor un permis unic de pescuit. Am depus la Ministerul Mediului propunerea pentru permisul unic și licența de barcă pe proprietar, iar de data aceasta pe licență vor fi trecute până la cinci persoane, astfel încât atunci când proprietarul ambarcațiunii se îmbolnăvește de exemplu barca să poată utilizată de alte persoane autorizate”, a declarat, pentru Agerpres, guvernatorul Rezervației, Lucian Simion.
În același timp, conducerea ARBDD încearcă să faciliteze și modul de acordare a licenței de pescuit pentru o barcă, în contextul în care acest document ajunge la pescari abia după cel puțin șase luni de la depunerea solicitării. Problema permisului unic de pescuit a fost ridicată în repetate rânduri de pescarii din Delta Dunării, însă până în prezent nu a fost rezolvată.
Pentru a practica pescuitul comercial cu ambarcațiuni în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, pescarii profesioniști trebuie să dețină licență de pescuit pentru navă/ambarcațiune eliberată de ANPA București, permis de pescuit comercial eliberat de ARBDD Tulcea, autorizație pentru recoltare/capturare și/sau achiziție și/sau comercializare de specii de floră și faună sălbatice — autorizația de mediu eliberată de ARBDD Tulcea, autorizație de pescuit comercial eliberată de ARBDD Tulcea, precum și o autorizație de funcționare eliberată de autoritățile publice locale competente conform legii.



sursa: fishingtv.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii