Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Social-democraţii se reunesc în şedinţa Comitetului Executiv. Ce probleme va ridica Mazăre

ro

06 Feb, 2014 08:02 1214 Marime text
Social-democraţii se reunesc astăzi, începând cu ora 12.00, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pe ordinea de zi aflându-se spre dezbatere şi aprobare lista candidaţilor PSD pentru alegerile europarlamentare.
Totodată, se va aproba lista privind miniştrii care se vor ocupa de campania electorală în acele judeţe în care PSD nu are consolidat un nucleu electoral puternic. 
Social-democraţii urmează să valideze şi alianţele cu Partidul Conservator (PC) şi cu Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), care au alocat pe lista candidaţilor PSD câte un loc eligibil, scrie Agerpres.
Problema lui Mazăre
Primarul Constanţei, Radu Mazăre a anunţat că la această întâlnire va cere anularea măsurii pe care Ministerul Finanţelor intenţionează să o promoveze până la sfârşitul acestei luni prin care plăţile în numerar între persoanele fizice vor fi limitate la 10.000 de lei pe zi, iar plafonul pentru plăţile în numerar pe care le pot face firmele către alte persoane fizice sau companii va fi redus la jumătate. Conform explicaţiilor lui Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor, ar fi vorba despre o reducere de la 10.000 de lei la 5.000 de lei pe zi.
„Înţeleg că onor domnul Chiţoiu a băgat o ordonanţă care pe mine m-a înfiorat când am aflat şi nici nu vroiam să vă vorbesc despre asta, vroiam să vă vorbesc despre alte lucruri mai plăcute. Însă, din păcate, ce am văzut acolo va fi îngrozitor pentru România, dacă se vor limita plăţile cash între persoanele fizice, aşa cum este ordonanţa de acum, va fi dezastru. Italia are o astfel de lege de doi ani de zile şi limitează plăţile la o mie de euro. Ştiţi ce se întâmplă? Italienii fug şi cheltuiesc banii în Austria şi Germania, cumpără excursiile cu bani cash în Austria şi Germania. În România va fi la fel. Este gripată economia şi vor să vină investitori, vor să vină în România pentru că e o politică fiscală mai relaxată”, a explicat şeful administraţiei publice locale constănţene.
 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii