Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Gangsterismul PSD sau... dacă ai o părere diferită, ieşi afară! În versiunea soft, te „anchetează“ Protecţia Copilului!

ro

17 Feb, 2017 00:00 3312 Marime text
Tot mai multe filiale PSD cer excluderea lui Mihai Chirică din partid la viitorul Comitet Executiv Naţional al PSD, în timp ce în protestele împotriva Guvernului se implică de câteva zile şi Protecţia Copilului. Gangsterismul politic din PSD a făcut, din nou, pui.
 
Strâns uniţi în jurul conducătorului iubit, liderii din teritoriu au transmis, rând pe rând, parcă teleghidaţi, comunicate în care îşi afirmă şi susţinerea pentru guvernul Sorin Grindeanu, şi pentru liderul PSD, Liviu Dragnea.

Dacă vor decide excluderea lui Chirică, PSD repetă aceeaşi greşeală din trecut, de parcă ultimii 27 de ani nu au şters nimic din memoria social-democraţilor. Aşa au înţeles întotdeauna să-şi elimine anticorpii, după modelul Putin: cine are ceva de spus împotrivă trebuie eliminat! Mişeleşte!
 
În locul farului călăuzitor al PSD, eu aş cântări mai bine: Chirică e primar în Iaşi, al patrulea oraş al României, cu peste 300.000 de locuitori. Dacă îşi face bine treaba şi câştigă respectul ieşenilor, oare îşi permite PSD să piardă Primăria Iaşi? Chiar şi exclus din PSD, Chirică poate să rămână primar ani buni daca îl votează lumea.
 
Dar aşa e la PSD, cu chiftele aruncate în presă, să-i fie satisfăcut orgoliul şefului haitei.
 
Nu mai bine pleacă singur Chirică, one way ticket? Şi nu singur, ci alături de câţiva parlamentari, cât să şubrezească majoritatea PSD - ALDE. Că doar nu toţi pesediştii gândesc la unison! Unora chiar le e jenă că sunt îndiguiţi între pereţii social-democraţiei.
 
Tot din categoria gangsterismului politic face parte şi acţiunea PSD via Protecţia Copilului, care a pus sub lupă părinţii care au venit cu cei mici la proteste. Ancheta este însă lipsită de sens, atrag atenţia specialiştii, care spun că autorităţile statului ar trebui să se ocupe de cazurile copiilor puşi să cerşească sau care sunt trimişi cu forţa la muncă.
 
În protestele împotriva Guvernului se implică de câteva zile şi Protecţia Copilului. După ce ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că protestatarii care au venit cu copiii la miting ar trebui să realizeze că sunt „iresponsabili“ pentru că îi duc într-o „zonă de război“, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului (ANPC) s-a simţit obligată să demareze o anchetă pentru a stabili în ce măsură părinţii şi-au folosit copiii pentru interesul propriu sau i-au pus în pericol. Asta la câteva zile după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe părinţii care şi-au dus copiii la mitinguri pentru spiritul civic. Sârguincioşi, funcţionarii de la ANPC au început să strângă date din teritoriu, adică din oraşele unde oamenii au ieşit în stradă, invocând sesizări pe care le-ar fi primit de la diverse persoane.

În toata criza asta, PSD a comis-o din rău în mai rău. Deşi acum lucrurile s-au calmat puţin, social-democraţii ar trebui să înţeleagă că au escaladat un everest civic, că multă lume nu îi mai vrea, că alţii s-a săturat de ei, că Grindeanu nu mai are pic de autoritate şi orice încercare în forţă va avea fix efectul contrar. Nu trebuie să fii geniu să înţelegi acest lucru. Trebuie doar să ai puţin bun-simţ, ceea ce nu e cazul unora din PSD!


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii