Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația copiilor internaţi la "Marie Curie". Cauza îmbolnăvirii este încă o necunoscută!

ro

18 Feb, 2016 11:30 1642 Marime text
 
Șeful secției de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean, a organizat astăzi o conferință de presă pentru a prezenta ultimele informații privind starea copiilor cu sindrom hemolitic-uremic care sunt internați la Spitalul "Marie Curie". Potrivit dr. Bălgrădean, șapte copii cu acest sindrom sunt în continuare internați la "Marie Curie", dintre aceștia trei la Terapie Intensivă în stare staționară, alți patru la Nefrologie în stare bună.
 

"La ora actuală, în spitalul nostru mai sunt șapte copii internați cu diagnosticul de sindrom hemolitic-uremic. Dintre aceștia, trei se află pe secția de Terapie Intensivă în stare staționară cu dializă peritoneală, nu mai rău decât erau ieri. Ceilalți patru, care sunt pe secția de Nefrologie, doi au încă acest tratament — dializă peritoneală, iar ceilalți doi sunt fără dializă peritoneală, în stare bună, aș putea să spun din ce în ce mai bună de la o zi la alta", a precizat dr. Bălgrădean.

 
Potrivit acesteia, momentul externării este foarte important și se leagă de mai mulți factori, cum ar fi felul în care părinții au înțeles cum să urmărească în continuare această boală în convalescență acasă sau parametrii biologici ce trebuie să fie în limite fiziologice.
 

"Aceasta este o boală care va fi urmărită multă vreme de acum încolo, pentru unii dintre ei - un an, poate și mai mult -, pentru că ceea ce interesează este evoluția funcției renale", a explicat nefrologul Bălgrădean.

 
Mihaela Bălgrădean a spus că cei doi copii externați marți sunt așteptați la control în cursul zilei de astăzi sau mâine. Ea a spus că toți copiii externați au regimuri alimentare și regimuri personalizate. Potrivit acesteia, la Spitalul "Marie Curie" nu au mai fost internați copii cu sindrom hemolitic-uremic în afară de cei care sunt tratați în prezent în unitatea medicală.
 
Întrebată dacă vor mai fi transferați copii din Argeș la București, Bălgrădean a spus că numai în condițiile în care medicii de acolo se vor confrunta cu anumite complicații. Bălgrădean a cerut presei să nu mai facă legătura între vaccinări și sindromul hemolitic-uremic, întrucât nu este vorba de o etiologie virală.
 
În schimb, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat că bebeluşii de la Marie Curie s-au îmbolnăvit de la o bacterie care se găseşte în materii fecale şi în mizerie. Aceasta este prima explicaţie oficială dată, după două săptămâni de incertitudine. Ministrul a afirmat însă că această cauză nu poate fi însă dovedită prin analizele epidemiologice.
 
"În acest moment tratăm complicaţiile unei boli ale cărei cauze le bănuim, nu le-am putut dovedi prin anchetele epidemiologice. (S-au îmbolnăvit n.r.) Dintr-o bacterie care se găseşte în materii fecale, în mizerie. S-au parcurs toate etapele standard ale unei astfel de anchete, dar nu avem agentul etiologic. Îl bănuim. E vorba de bacteria E-coli. Ştim că produce acest sindrom atât de agresiv", a declarat, la TVR 1, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.
 
Patriciu Achimaş-Cadariu a dat asigurări că se face tot posibilul pentru bebeluşii care sunt încă internaţi. De asemenea, el a precizat că specialişti ai Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor vor sosi astăzi în România în legătură cu infecţiile bebeluşilor cu sindrom hemolitic-uremic.


sursa foto: ziarelive.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii