Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre copiii internați cu sindrom hemolitic uremic ar putea suferi de o afectare neurologică

ro

27 Feb, 2016 13:33 1380 Marime text
 
Unul dintre ultimii doi copii internați la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic uremic ar putea suferi de o afectare neurologică în cadrul bolii, a declarat, astăzi, șeful Secției de Nefrologie, dr. Mihaela Bălgrădean.
 
„A venit într-o stare gravă spre foarte gravă. În sensul în care avea niște semne clinice care ne-au determinat încă de la examenul inițial să ne gândim că e vorba de această formă de boală. Diagnosticul s-a confirmat foarte repede, în cursul serii. La momentul respectiv am spus că este vorba de un sindrom hemolitic uremic, care nu avea semne foarte severe de insuficiență renală acută, dar și am atenționat asupra acestui lucru - era și este o formă extrem de hemoragică de boală. În sensul că emitea scaune cu sânge digerat, amestecate cu scaune cu sânge proaspăt. Lucrurile acestea au continuat în cursul după amiezii, motiv care ne-a determinat ca spre seară să montăm un cateter peritoneal și să pornim dializa peritoneală. Evoluția scaunelor diareice s-a oprit, însă copilul a început să prezinte progresiv o agitație motorie extremă, ceea ce pe noi ne face să ne gândim la o afectare neurologică în cadrul bolii", a spus, potrivit Agerpres, Mihaela Bălgrădean.
 
În momentul de față copilul este internat la secția de terapie intensivă, dar că este posibil ca la un moment dat să necesite ventilație și respirație asistată. În acest moment la Spitalul „Marie Curie” mai sunt internați șase copii, iar doi dintre ei ar putea fi externați la începutul săptămânii viitoare.
 
Sursa foto: mondonews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii