Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi totuşi, de ce au murit bebeluşii? Apa plată şi laptele praf, analizate de DSP Argeş, sunt în regulă

ro

15 Feb, 2016 12:25 2072 Marime text
 
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș au anunțat, astăzi, într-un comunicat de presă, că probele de lapte praf și apă plată analizate sunt conforme, iar apa din rețelele publice folosită la prepararea hranei copiilor internați la București este potabilă.
 
Potrivit documentului, au fost recoltate probe de la domiciliile copiilor din Pitești, Topoloveni și Ștefănești, de la Spitalul de Pediatrie Pitești, precum și din alimente, din apa din rețeaua publică și din apa îmbuteliată care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariția simptomatologiei. S-a stabilit, totodată, că și apa minerală necarbogazoasă recoltată din două rețele de hipermarketuri este potabilă.
 
În schimb, apa din sursă proprie folosită într-o gospodărie din Mărăcineni, care din declarațiile părinților era folosită doar la prepararea supelor, precum și cea de la un izvor public din Ștefănești, despre care tatăl a declarat că nu a fost folosită pentru hrana copilului, a fost găsită ca fiind nepotabilă.
 
O fetiță diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic a decedat azi noapte la Spitalul "Marie Curie. Fetița era internată la secția de Terapie Intensivă a unității medicale. În urmă cu o săptămână, o altă fetiță, din Topoloveni, în vârstă de un an a murit la aceeași unitate medicală, fiind infectată cu o bacterie și ulterior diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii