Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep a câștigat Fed Cup Heart Award 2014

ro

17 Apr, 2014 21:15 3063 Marime text

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, a câștigat premiul Fed Cup Heart Award 2014 pentru zona Europa/Africa a Cupei Federației, a anunțat Federația Internațională de Tenis (ITF).

Halep (numărul 5 mondial) a avut-o contracandidată pe olandeza Kiki Bertens. Premiul Heart Award recunoaște meritele jucătorilor care își reprezintă țara în mod deosebit, arătând sacrificiu, curaj și atașament în timpul meciurilor din Fed Cup.

Agnieszka Radwanska (Polonia) a câștigat premiul pentru Grupa Mondială, la care au mai fost nominalizate Belinda Bencic (Elveția), Angelique Kerber (Germania) și Karin Knapp (Italia), premiul pentru zona America a revenit jucătoarei Teliana Pereira (Brazilia), în competiția cu Montserrat Gonzalez (Paraguay), iar Sabina Șaripova (Uzbekistan) a învins-o pe Luksika Kumkhum (Thailanda) în duelul pentru zona Asia/Oceania.

Cele patru câștigătoare au fost desemnate pe baza voturilor publicului, în perioada 3-28 martie.

Simona a fost nominalizată pentru revirimentul său din meciurile desfășurate în primul tur al Fed Cup, când a pierdut primul meci în trei seturi în fața unguroaicei Timea Babos, dar apoi le-a învins în două seturi pe următoarele două adversare, britanica Johanna Konta și ucraineanca Elina Svitolina, ajutând echipa României să se califice la barajul pentru Grupa Mondială II.

Jucătoarele au fost alese de către un juriu Heart Award, format din președintele ITF, Francesco Ricci Bitti, și mai mulți foști jucători de tenis sau membri ai unor organizații media reputate, iar peste 60.000 de fani ai tenisului au votat pe site-ul Fed Cup.

Fiecare câștigătoare va primi un cec pe care îl va dona într-un scop caritabil la alegere.

Halep, Radwanska și Pereira vor primi aceste recompense cu prilejul meciurilor care vor avea loc în weekend, când România înfruntă Serbia, la București, în play-off pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii