Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatul votează, mâine, legile privind profesia de avocat, pensiile militare şi modificări ale Codului Penal

ro

23 Jun, 2015 23:15 1598 Marime text
Proiectele de lege referitoare la organizarea şi exercitarea profesiei de avocat va fi votat mâine în plenul Senatului. Proiectul exceptează înscrisurile, suporturile de sunet, imagine şi date, precum şi imaginile şi alte reprezentări aflate în posesia avocatului de la ridicare, sechestrare sau confiscare. Dacă avocatul este suspect că a săvârşit fapte prevăzute de legea penală sau dacă a favorizat infractorul, obstrucţionează justiţia, este implicat într-o tăinuire ori dacă este vorba despre bunuri implicate în săvârşirii unei infracţiuni, nu vor mai fi aplicate restricţiile referitoare la confiscare.
Acelaşi proiect stabileşte că avocatul nu va răspunde dacă nu denunţă infracţiuni planificate de care află prin prisma profesiei, cu excepţia omorului sau a uciderii din culpă, genocid, crimei împotriva umanităţii sau crimei de război, răpirii, luării de ostateci ori atacului terorist.
De asemenea, Senatul va vota mâine şi proiectele de lege referitore la modificarea Codului penal şi a Codului de procedută penală, care au primit astăzi avize negative la Comisia juridică, cu unanimitate de voturi şi fără dezbatere. Adoptarea unei propuneri legislative de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală, iniţiată de mai mulţi parlamentari, ar diminua eficienţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi ar afecta în mod sever statutul procurorilor, potrivit unui punct de vedere transmis de DNA în 5 mai.
Tot mâine va fi votat proiectul de lege, iniţiat de Guvern, privind regimul pensiilor militarilor, care prevede că vor fi acordate pensii militare de stat şi pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti care îndeplinesc condiţiile de vechime în serviciu, această categorie profesională beneficiind în prezent de posibilitatea menţinerii în activitate până la vârsta de 55 de ani. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii