Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Secretarul de stat George Ciamba a participat la dezbaterea “Security Challenges in the Black Sea Region”

ro

09 Jan, 2018 20:10 1156 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a participat astăzi, 9 ianuarie 2018, la dezbaterea cu tema “Provocări de securitate în regiunea Mării Negre”, informează MAE. 
 
Evenimentul a fost organizat de New Strategy Center și Center for American Seapower (Hudson Institute, Washington). Dezbaterea a prilejuit un schimb de opinii privind evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre și modalitățile prin care cooperarea strategică româno-americană poate contribui la edificarea unei regiuni mai sigure.
 
Secretarul de stat George Ciamba s-a referit în intervenția sa la evoluțiile de securitate din regiunea Mării Negre, în special în peninsula Crimeea, la consolidarea prezenței militare ruse de-a lungul frontierei cu NATO, precum și la escaladarea tensiunilor în estul Ucrainei. În acest context, a subliniat importanța implementării depline a deciziilor privind consolidarea posturii de apărare și descurajare aliate, cât și a rolului NATO în proiectarea stabilității dincolo de granițele aliate. ”Cooperarea dintre România și SUA în ceea ce privește securitatea în regiunea Mării Negre reprezintă o dezvoltare naturală a intereselor comune ale celor două țări”, a apreciat George Ciamba.
 
Secretarul de stat a subliniat că țara noastră “nu este doar un beneficiar, ci și un contributor semnificativ la eforturile și acțiunile aliate”, de promovare a securității și stabilității. În context, a evidențiat faptul că România a alocat  2% din PIB pentru apărare, conform angajamentului asumat la Summit-ul NATO din Țara Galilor, în 2014. ”România va continua să-și îndeplinească responsabilitățile care îi revin”, a precizat oficialul român.
 
De asemenea, secretarul de stat a subliniat importanța sprijinirii statelor partenere ale NATO în eforturile acestora de consolidare a propriilor capacități de apărare, precum și în procesul de instruire și pregătire a forțelor, apreciind oportună extinderea programelor aliate de sprijin destinate Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii