Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul de la Spiru Haret Diplomele de licenta nu pot fi anulate de Minister, ci de judecatorie (video)

ro

11 Aug, 2010 01:47 4972 Marime text

Spiru_haret.jpgRăsturnare de situaţie în scandalul "Spiru Haret". Înalta Curte a hotărât că diplomele de licenţă nu pot fi anulate de Minister, ci doar de instanţa de judecată. De cealaltă parte, oficialii Ministerului susţin că decizia magistraţilor nu schimbă cu nimic lucrurile.


Motivul pentru care s-a ajuns aici este că s-a creat un precedent. O absolventă Spiru Haret a dat în judecată Ministerul Educaţiei pentru că i-a anulat diploma şi a câştigat.

Ministrul de la Educaţie susţine însă că nu a anulat diplomele, ci nu le recunoaşte. Aşa că cine are nervi, dă în judecată Ministerul şi rămâne cu diploma veche, cine nu, mai dă încă o dată examenul în septembrie şi are o diplomă recunoscută de Ministerul Educaţiei.

De data asta, însă, examenul va fi mai dur. Studenţii nu vor mai da testul pe Internet, în faţa unui calculator, ci în prezenţa unui membru al comisiei.

Sursa: Antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marius 11 Oct, 2010 16:47 cred ca este cazul ca absolventii USH care au problema cu acreditarea diplomei si vor cu tot dinadinsul sa o rezolve sa stie ca se poate rezolva si in instanta si o parte din absolventi, din ce am observat pe forumuri, au inceput sa se grupeze pt a face presiune asupra MInisterului (spre ex. am gasit grupul pacalitii ush pe yahoo)