Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şapte persoane suspectate de furturi

ro

09 May, 2011 21:54 1507 Marime text
Şapte persoane sunt suspectate de către procurorii constănţeni de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi furt calificat în formă continuată. Este vorba despre Cristian Marian Gaşpar, de 25 de ani, din Murfatlar, Cătălin Ştefan Dojană, de 28 de ani, din Murfatlar, Daniel Creiniceanu, de 30 de ani, din Tuzla, Nicolae Nicuşor, de 25 de ani, din Valu lui Traian, Dumitru Gabriel Ciobanu şi Bogdan Nica. Cinci dintre aceştia au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa Judecătoriei Medgidia, cu propunere de arestare preventivă. Redăm în continuare punctul de vedere al Parchetului Tribunalului:

„Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat că, începând din luna noiembrie 2010, inculpaţii au iniţiat constituirea unei asocieri ilicite, cu scopul de a comite furturi în principal pe raza judeţului Constanţa în dauna mai multor persoane fizice sau juridice. În acest sens, toţi cei cinci inculpaţi reţinuţi sau în grupuri parţiale şi împreună cu alţi complici, prin acţiuni organizate, conjugate şi premeditate, de cele mai multe ori „la comandă” sau „la pont”, au sustras în cel puţin zece rânduri bunuri de la mai multe persoane vătămate din judeţele Constanţa, Cluj şi Ialomiţa, constând în motoare de bărci, scule şi aparatură de testare şi reparaţii auto, instalaţii de sonorizare pentru discoteci, o şalupă, produse alimentare (mii de pachete de cafea), un autoturism Opel Vectra, o casă de bani cu 10.000 lei, motopompe de apă, un generator electric de sudură, motoare electrice industriale, hidrofoare electrice.

În urma activităţilor desfăşurate de organele de poliţie judiciară din municipiul Medgidia, sub supravegherea directă a procurorului, şi cu sprijinul serviciilor de informaţii şi de filaj, la data de 08 mai 2011 activitatea infracţională a grupării a fost sistată, când aceştia pregăteau comiterea altor furturi în zona complexului Doraly din Constanţa. În urma efectuării a nu mai puţin de zece percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor şi ale altor persoane din anturajul lor au fost găsite o parte din bunurile sustrase în întreaga activitate infracţională ce s-a întins pe o perioadă de o jumătate de an“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii