Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a încheiat la Şcoala de Aplicaţie Navală cursul de conducere a ambarcaţiunilor

ro

29 Jun, 2013 14:39 1530 Marime text
În perioada 25 - 28 iunie, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale a organizat Cursul de conducere a ambarcaţiunilor, care a avut ca obiective însuşirea cunoştinţelor privind calităţile nautice şi evolutive ale ambarcaţiunilor, cunoaşterea mijloacelor de salvare şi a regulilor de prevenire a coliziunii pe mare, precum şi executarea activităţilor de supravieţuire pe mare.
     Activităţile s-au desfăşurat la Grupul de pregătire marinărească şi sporturi nautice pe ambarcaţiuni cu rame, vele şi de tip RHIB şi au vizat formarea şi dezvoltarea deprinderilor practice pentru: executarea 
manevrelor de plecare/acostare de la/la cheu, om la apă; executarea manevrei cu ambarcaţiunile în diferite situaţii. manevra de plecare/acostare de la/la cheu; determinarea şi măsurarea unor elemente de hidrologie şi meteorologie; modul de determinare a deviaţiei magnetice şi drumului adevărat.
La bazinul de înot s-au executat antrenamente pentru rolul de abandon al navei şi folosirea mijloacelor de salvare colective (colac de salvare, vesta de salvare, plută colectivă de salvare).
La finalizarea cursului, cursanţii au primit certificate de absolvire, valabile pentru ambarcaţiunile de la bordul navelor militare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii