Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:10 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia consideră ca scutul antirachetă din România încalcă Tratatul privind rachetele cu rază mică şi medie

ro

24 Dec, 2015 15:33 680 Marime text
Rusia consideră desfășurarea sistemului antirachetă în România o încălcare a Tratatului privind rachetele cu rază mică și medie.

Astfel, amplasarea de sisteme de lansare Mk 41 la baza antirachetă a SUA în România este, în opinia Rusiei, o încălcare a Tratatului privind rachetele cu rază mică și medie de acțiune, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, potrivit agenției de presă TASS.

"Am exprimat nu o dată punctul de vedere rus și evaluările ruse cu privire la planurile antirachetă ale SUA și am subliniat că ele contravin obiectivelor de întărire a securității și stabilității internaționale. Cu toate acestea, SUA și aliații lor continuă cu tenacitate să pună în aplicare acest program destabilizator și periculos, iar argumentele folosite sunt din ce în ce mai puțin realiste", a spus Zaharova, conform Agerpres.

"În data de 18 decembrie a fost anunțată încheierea lucrărilor de construcție în localitatea Deveselu din România. După testarea și reglarea tehnicii obiectivul se va plasa la nivelul de pregătire operativă în prima jumătate a lui 2016. În acest fel, se va încheia a doua etapă din abordarea adaptată a desfășurării de elemente ale scutului american antirachetă în Europa", a declarat Maria Zaharova, citat de Agerpres.


"Acest lucru ne oferă motive să considerăm apariția lor pe uscat drept o încălcare directă de către SUA a prevederilor Tratatului privind rachetele cu rază mică și medie de acțiune", a punctat purtătorul de cuvânt al MAE rus.
 
Sursă foto: www.resboiu.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii