Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol susţine implementarea proiectelor de sănătate şi mediu, în 11 judeţe

ro

09 Jul, 2012 20:00 1036 Marime text

Grupul Rompetrol a finalizat selecţia a 16 proiecte din cadrul programului de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare", urmând ca implementarea acestora să se desfaşoare până la sfârşitul acestui an. Bugetul total alocat pentru susţinerea proiectelor este de 250.000 USD. "Programul creşte, an de an, prin proiecte ambiţioase cu rezultate durabile care răspund nevoilor partenerilor noştri sociali, în sectoarele sănătate şi mediu. Ne bucurăm că şi în acest an vom sprijini peste 50.000 de persoane, din mai multe regiuni geografice, care se confruntă cu probleme complexe. Valoarea finanţării pentru fiecare proiect variază între 45,000 şi 90,000 RON" - declară Yerzhan Orynbassarov, Vice-Preşedinte Senior al Grupului Rompetrol. În cea de-a patra ediţie a "Împreună pentru fiecare" au fost înscrise (de autorităţi locale, ONG-uri, spitale, şcoli) şi jurizate 141 proiecte (71 sănătate şi 70 mediu), iar 11 în domeniul sănătăţii şi 5 proiecte în domeniul protecţiei mediului au fost selectate pentru implementare în 2012. Jurizarea proiectelor înscrise în perioada 02 aprilie - 27 mai 2012 a fost realizată de o echipa mixtă compusă din reprezentanţi ai companiei şi ai sectorului non-profit (în intervalul 28 mai - 1 iunie); aceasta s-a desfăşurat în două etape şi a presupus evaluare fiecărui proiect pe baza unui set de criterii şi vizita în teren a 35 de aplicaţii clasate în funcţie de nota juriului şi a voturilor obţinute pe site şi reţeaua de socializare Facebook.

Activităţile propuse pentru proiectele ce vor fi implementate anul acesta în domeniul sănatate sunt: reabilitarea şi dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare în mediul rural sau urban, iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi (amplasarea de panouri solare, reabilitare terenuri degradate şi amenajări spaţii verzi etc.).

Proiectele câştigătoare sunt din judeţele Alba, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Mureş, Prahova, Sălaj, Suceava şi municipiul Bucureşti. Acestea pot fi vizualizate la adresa http://www.impreunapentrufiecare.ro/blog/ .

Programul naţional "Împreună pentru fiecare" a fost lansat în 2009, ca parte a platformei de responsabilitate socială corporativă Energia vine din suflet, prin care sunt implementate anual proiecte din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii susţinute de Grupul Rompetrol. În perioada 2009 - 2011, compania a alocat peste 750,000 USD pentru implementare a 55 de proiecte în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct a 200.000 de persoane.

De asemenea, compania continuă şi în 2012 parteneriatele tradiţionale cu societatea civilă; dintre acestea - angajamentul faţă de Fundaţia pentru SMURD, prin care Rompetrol Rafinare asigură combustibil Jet A1 pentru operarea elicopterelor SMURD, susţinerea Galei Societăţii Civile 2012 (unde Rompetrol a fost partener şi sponsor principal timp de 8 ediţii), colaborarea de 9 ani cu Asociaţia Ovidiu Rom (ce pledează pentru programe şi materiale şcolare, uniforme, prânzuri calde gratuite pentru copiii proveniţi din familii cu venituri scăzute, aplicarea legislaţiei în domeniul educaţiei şi drepturile copilului etc.).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii