Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii din diaspora, revoltați Au inițiat o petiție și pun la cale un protest. Vezi de ce!

ro

28 Jul, 2016 09:52 3368 Marime text
Sute de români care muncesc peste granițe sunt nemulțumiți de protecția pe care le-o oferă în afară statul român. În acest sens, ei au lansat o petiție în mediul virtual și intenționează să organizeze un protest prin care să atragă atenția autorităților din țară cu privire la problemele lor.

Înaintea alegerilor prezidenţiale, românii din diaspora au iniţiat o petiţie online către Guvernul Român, Ambasade, Consulate, dar şi Ministerul Afacerilor Externe. Ei au mai multe revendicări.

Printre cerinţe se numără reducerea taxelor pentru procesare şi eliberarea actelor/documentelor, mai multe consulate în Austria, Italia, Germania, Spania, Anglia, dar și îmbunătățirea consulatelor și ambasadelor cu o dotare tehnică potrivită, spun inițiatorii petiției.

Totodată, românii de peste granițe solicită și „calificarea personalului care foloseşte aparatura necesară eliberării actelor/documentelor“.
Toate aceste nemulțumiri îi vor scoate pe oameni în stradă, inițiatorii petiției anunțând și organizarea unui protest, în Austria, pe data de 30 septembrie 2016. Evenimentul va avea loc de la orele 13.00, în faţa Consulatului Român din Viena.

Petiția online poate fi accesată ori semnată aici

Sursa foto: gandul.info
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii