Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România, felicitată la OECD pentru activitatea în domeniul dezvoltării durabile

ro

06 Mar, 2019 19:36 1196 Marime text
Consilierul de stat László Borbély a participat astăzi, 6 martie 2019, în calitate de panelist, la reuniunea Consiliului OECD dedicată Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.

În cadrul evenimentului, România a primit felicitări de la secretarul general OECD, José Ángel Gurría, pentru rolul activ în domeniul dezvoltării durabile.

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă a subliniat importanța implicării organismelor internaționale în procesul de implementare a Agendei 2030.


„Esența Agendei 2030 este să nu lăsăm pe nimeni în urmă. De aceea, organismele internaționale și toate statele trebuie să facă eforturi pentru a implementa Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. La nivelul UE, în timpul președinției României, lucrăm la concluzii ale Consiliului care să traseze liniile directoare ale unei Agende Strategice a Uniunii pe perioada următoare.”, a declarat László Borbély.
În cadrul prezentării pe care a susținut-o, László Borbély a expus participanților și Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, dar a vorbit și despre oportunități de finanțare a proiectelor pentru implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.
„Organizații precum OECD, UE, Banca Mondială au potențialul de a contribui decisiv la implementarea Agendei 2030. Prin dezvoltarea unor programe bine orientate se pot atrage investiții importante în domeniul dezvoltării durabile, care vor fi generatoare de bunăstare”, a completat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.


Lucrările au fost deschise de cătreJosé Ángel Gurría, secretarul general OECD, și președintele ECOSOC, Inga Rhonda King.

Evenimentul a fost alcătuit din trei sesiuni în care au fost tratate inegalitățile, problemele de mediu și finanțarea Obiectiveleor de Dezvoltare Durabilă.

Pe parcursul deplasării externe, Consilierul de stat László Borbély a avut întâlniri bilaterale cu viceprim-ministrul Slovaciei Richard Raši și cu  Cristina Gallach, înalt comisar pentru Agenda 2030 în cadrul guvernului spaniol.

Sursa foto: Facebook -László Borbély
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii