Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul Național de Istorie a României Deschiderea expoziției „Philip de László

ro

23 Mar, 2024 17:37 656 Marime text

Sursa foto: Facebook/ MNIR



 
  • Brățara reginei Maria, din colecția Muzeul Național de Istorie a României, expusă în cadrul expoziției „Philip de László: Master of Elegance”, la Gainsborough's House Museum, Anglia.
 
Muzeul Național de Istorie a României anunță deschiderea expoziției „Philip de László: Master of Elegance”, la Gainsborough’s House Museum, pe 23 martie 2024.
 
Expoziția, curatoriată de De Laszlo Archive Trust, prezintă cele mai impresionante și relevante opere realizate de Philip de László, unul dintre cei mai importanți portretiști ai primei jumătăți a secolului al XX-lea. Vor putea fi admirate picturi, dar și obiecte de patrimoniu, aparținând Colecției Regale (împrumutate prin bunăvoința Majestății Sale, regele Charles al III-lea) și unor importante colecții publice și private din Marea Britanie și din străinătate, între care se numără cele ale Universității Cambridge, Muzeului Național de Istorie a României și Muzeului Național Peleș.
 
În anul 2024 se împlinesc 100 de ani de când Philip de László a realizat celebrul portret al Reginei Maria, astfel că organizatorii au dorit să marcheze atât acest moment, cât și rădăcinile britanice ale suveranei României. De aceea, în expoziție vor fi prezentate portretul pictat în anul 1924, în timpul vizitei Familiei Regale la Londra, aflat în colecția Muzeului Național Peleș, precum și o superbă brățară din aur ce a aparținut reginei Maria, aflată în colecția Muzeului Național de Istorie a României. Această brățară (cu portrete miniaturale ale principesei Maria și ale fraților săi) a fost un cadou primit de la părinți, Marie și Alfred de Edinburgh (cel de-al doilea fiu al reginei Victoria), în decembrie 1878.
 
Participarea Muzeului Național de Istorie a României la realizarea acestei expoziții se înscrie pe linia remarcabilei colaborări avută cu De Laszlo Archive Trust, ale cărei rezultate vor putea fi văzute în curând, în cadrul unei expoziții organizate la Muzeul Național de Istorie a României.
 
Expoziția este deschisă între 23 martie – 23 iunie 2024 la Gainsborough’s House Museum, Sudbury, Suffolk, Anglia.

 
 Citește și
Muzeul Național de Istorie a RomânieiLansarea volumului „Un grup de aviație eroic. Grupul 7 Vânătoare „Comandor Alexandru Popișteanu (1940-1945 )”
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii