Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:51 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România a preluat președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului

ro

09 Mar, 2016 00:12 866 Marime text
România a preluat, pe 8 martie, președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) de la Ungaria, în cadrul unei ceremonii solemne desfășurate la sediul Ambasadei României de la Berlin.
 
România va exercita această înaltă responsabilitate în perioada martie 2016 – martie 2017, funcţia de preşedinte urmând a fi exercitată de ambasadorul Mihnea Constantinescu din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
 
Pe durata preşedinţiei, România va urmări susţinut activităţile privind memoria, educația și cercetarea Holocaustului, conștientizarea la nivelul societății românești, în special în rândul noilor generații, a unui capitol tragic al istoriei naționale și asumarea acestuia, creșterea interesului tinerilor cercetători pentru cercetarea Holocaustului; crearea unei abordări mai consolidate a studierii Holocaustului la nivel universitar.
 
Preşedintele Klaus Iohannis consideră că preluarea preşedinţiei IHRA reprezintă o recunoaştere oficială a progreselor şi rezultatelor remarcabile obţinute de ţara noastră, în ultimul deceniu, în privinţa cunoaşterii, asumării şi transmiterii lecţiei Holocaustului.

Sursa foto: romanialibera.ro 

Ti-a placut articolul?

Comentarii