Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RIO 2016 România pierde în fața Norvegiei la handbal feminin și este eliminată de la JO

ro

15 Aug, 2016 07:03 2178 Marime text
Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de formaţia Norvegiei cu scorul de 28-27 (14-13), ieri, în ultimul său meci din Grupa A la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. România avea nevoie de o victorie a Angolei în fața Spaniei pentru a avea șanse să rămână la Rio, dar africancele deși s-au străduit, nu au putut învinge formația iberică, care s-a impus cu 26-22. 
 

"Am pierdut pe niște greșeli individuale. Sunt trist, dar sunt mândru de aceste fete care au dat cât au putut ele în acest meci. Au fost momente cu plus, momente cu minus, dar momentele noastre de plus au venit prea târziu. În momentul de față sunt foarte trist", a declarat președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, citat de Antena3.ro.

 
România a făcut un meci destul de bun, dar Norvegia, campioana europeană, mondială şi olimpică en titre, a fost mai solidă şi a evoluat fără presiune, având deja asigurată calificarea în faza următoare, scrie Agerpres.
 
În prima repriză, cele două formaţii au jucat multă vreme de la egal la egal, chiar dacă scandinavele au fost mai mereu la conducere, iar româncele într-o cursă de urmărire. Norvegia s-a desprins prima oară la două goluri în min. 11, 7-5, apoi a condus cu 9-7 (16), dar au urmat trei goluri consecutive ale echipei noastre, care a condus singura dată în acest meci, cu 10-9 (20). Două erori în atac ale Cristinei Neagu, pe o inferioritate numerică, plus o decizie tactică neinspirată a selecţionerului Ryde de a scoate portarul au făcut ca Norvegia să revină la conducere, cu 12-10 (22). România a mai egalat o dată, 13-13, dar la pauză adversarele avea un gol în plus.
 
Norvegia s-a dus la trei goluri, 18-15 (35), iar apoi diferenţa a crescut la patru goluri, 21-17 (39). România s-a mai apropiat la două goluri, 24-22 (48), dar a pierdut în cele din urmă lupta cu cronometrul, reuşind să ajungă la un singur gol pe tabelă când era prea târziu, cu zece secunde înainte de finală. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii