Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:26 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana olimpică de la Rio, acţiune de promovare la Constanţa Cupe, flori şi aplauze pentru scrimera Ana Maria Popescu (galerie foto)

ro

21 Sep, 2016 00:00 3407 Marime text
Ediţia 2016 a FlashMob România, o amplă acţiune a federaţiei române de profil de promovare a scrimei şi de atragere a cât mai multor copii către acest sport, a adus-o ieri la Constanţa pe titrata spadasină Ana Maria Popescu (fostă Brânză), medaliată cu aur, cu echipa, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Acţiunea s-a desfăşurat într-un centru comercial din Constanţa, iar în program au fost incluse demonstraţii de scrimă şi sesiuni de autografe şi de poze, participând şi sportivi, şi antrenori de la cluburile constănţene, CSS1 şi CS Farul. De asemenea, nu au lipsit personalităţi locale ale scrimei, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, Elena Frîncu, membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ilie Floroiu, directorul CS Farul, sau reprezentanţi ai Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa. Ca o noutate, tehnicienii au dat lecţii de scrimă în faţa publicului.

Ana Maria Popescu a îndeplinit rolul prezentatorului evenimentului. „Vă rog să mă scuzaţi dacă nu mă voi descurca în această postură ca la carte, ca pe planşa de scrimă“, a spus campioana de la Rio, care a continuat: „Dacă, pentru România, sportul nu e o prioritate, mi-aş dori ca la Constanţa lucrurile să fie invers”. Ana Maria Popescu a primit din partea Constanţei două cupe, flori şi aplauze.
„Ştim că pentru tine Constanţa înseamnă mare, olimpism, performanţă şi prieteni care te iubesc. Naşii tăi sunt de la mare şi te vor ajuta să treci de la medalia olimpică de aur de la Rio la medalia de familie. Oamenii adevăraţi se nasc la mare. Ilie Floroiu şi echipa Constanţei ţi-a pregătit o cupă albastră, pentru că albastrul înseamnă iubire, cu sânge albastru, iar tu meriţi această iubire. Îţi mulţumim pentru clipele frumoase pe care ni le-ai oferit la Rio! Considerăm că medalia ta este şi a Constanţei“, a spus Elena Frîncu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii