Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regionalizarea prin asumare Cum ar putea fi împărţită România din noiembrie

ro

26 Apr, 2013 15:51 1028 Marime text

Vicepremierul Liviu Dragnea vrea regionalizare prin asumare. Acesta a mai spus că regionalizarea va fi gata până în luna noiembrie. El nu vrea dezbatere în Parlament.

"După ce modificăm Constituţia în septembrie-octombrie, ieşim cu legea de infiinţare a noilor regiuni care va fi aprobată în Parlament. Eu sper că prin procedura angajării răspunderii. Asta însemnă că undeva în noiembrie, sfârşit de noiembrie, cel târziu, regiunile să fie înfiinţate", a spus Dragnea.
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vinerea trecută, că regionalizarea va conduce la diminuarea aparatului administrativ central, datorită descentralizării competenţelor, el arătând că a ţine acelaşi număr de persoane în administraţia centrală, după regionalizare, înseamnă a cheltui bani aiurea.

"Adevărul este că va fi mai puţină birocraţie, deci nu birocraţie mai mare. Se va reduce aparatul administrativ, sistemul administrativ se va simplifica şi o să vă dau câteva elemente. Ca şi reducere a aparatului birocrtic, în condiţiile în care regionalizarea este un proces care se derulează în paralel şi strâns legat cu descentralizarea competenţelor, cu transferul competenţelor de la Bucureşti - unde este mult prea multă putere şi ştiţi că că ce e foarte mult strică - de aici atribute de decizie se duc cât mai aproape de oameni, la nivelurile administrative care le pot administra eficient", a spus Dragnea, la atelierele organizate înaintea Congresului PSD.

Sursa: AICI

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii