Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechinii Albi din Batalionul 341 Topraisar s-au întors din Afganistan!

ro

13 Mar, 2017 10:58 8077 Marime text
În această dimineaţă, pe aeroportul international ,,Mihail Kogalniceanu” din Constanţa, a avut loc ceremonia de primire a comandantului Batalionului 341 Infanterie Protecţia Forţei ,,Rechinii Albi” din Topraisar, a Drapelului de Luptă al unităţii şi a ultimului detaşament de militari, care timp de şase luni au fost dislocaţi în Teatrul de Operații Afganistan.
 
Odată cu repatrierea acestor 70 de militari, comandantul batalionului, locotenent colonel Liviu Necula poate raporta misiune îndeplinită.
La ceremonia de primire au participat locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie “GETICA”, general de brigadă Adrian SOCI și comandantul Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, colonel Dorin Toma.

După darea onorului, primirea raportului, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a formaţiei, în alocuţiunea rostită, general de brigadă Adrian SOCI a urat un călduros bun venit militarilor batalionului, le-a mulţumit şi i-a felicitat pentru prestaţia deosebită şi pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunea.

Batalionul de Infanterie PROTECŢIA FORŢEI a participat cu efective de militari, în perioada AUGUST 2016 – MARTIE 2017 la misiunea RESOLUTE SUPPORT, în provincia KANDAHAR, Afganistan.
Misiunea batalionului a constat în asigurarea securităţii Bazei Militare Kandahar şi a personalului forţelor coaliţiei dislocate pe acesta, asistenţă şi consiliere pentru forţele armate şi de securitate afgane.

Foto: Mirela Gheorghe Facbeook.com/Brigada9Mecanizata
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii