Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:43 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJDP Constanţa Se circulă în condiţii de iarnă, în judeţul Constanţa. Nu sunt drumuri blocate

ro

08 Jan, 2019 10:24 1643 Marime text
În intervalul 06 – 07 ianuarie 2019, în tot județul Constanța, au avut loc căderi de precipitații sub formă de ninsoare, care au acoperit toate drumurile județene.

Din cauza codului galben de vânt, zăpada a fost spulberată de pe câmp pe carosabil. În aceste condiții, după oprirea ninsorii, dar și a vântului, utilajele Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța au acționat, în cursul acestei nopți, pentru degajarea zăpezii spulberate de vânt. Pentru realizarea acestei acțiuni s-a distribuit material antiderapant pentru prevenirea formării ghețușului pe întreaga rețea de 680 km de drumuri județene. În continuare se acționează cu 31 de utilaje.

Potrivit RAJDP, la această oră, în județul Constanţa, nu există nici un sector de drum blocat. Se circulă în condiții de iarnă, unele sectoare de drum fiind acoperite de un strat subțire de zăpadă bătătorită de utilajele de deszăpezire. Pentru eventuale viitoare fenomene climatologice specifice iernii, baza de deszăpezire a RAJDP este funcțională și stocul de motorină suficient. În următoarele 2 zile vor fi aprovizionate cu nisip și sare toate cele 5 secții ale RAJDP pentru refacerea stocului de material antiderapant, în vederea acționării imediate, în caz de necesitate. Se recomandă șoferilor să echipeze autoturismele aferent circulației în condiții de iarnă și să circule cu atenție sporită.

În această perioadă, locuitorii județului pot face sesizări la numărul de telefon al Dispeceratului central al RAJDP Constanța: telefon fix - 0241/693 527; mobil - 0735/008802.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii