Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:24 22 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestele în Sănătate încep de mâine cu purtarea unei banderole albastre

ro

09 Oct, 2016 16:20 892 Marime text
Mâine, Federația Sindicală Hipocrat din România declanșează o serie de proteste, prima etapă constând în purtarea unei banderole albastre timp de cinci zile.

„Inițiem un demers care ar trebui să continue cu întrevederi la care să se discute aplicat, pentru prezentarea revendicărilor și soluționarea lor. Am perseverat în acțiunile noastre și considerăm că trebuie să găsim soluțiile potrivite pentru o situație care a generat o stare de confuzie și revoltă. În caz contrar, așa cum am anunțat deja la mijlocul acestei săptămâni, notificăm autoritățile cu privire la deschiderea conflictului de muncă”, susține președintele Federației Sindicale Hipocrat, Ion Cotojman.

Calendarul protestelor este următorul: purtarea banderolei albastre în perioada 10 - 14 octombrie, acțiuni de pichetare și întreruperea temporară a activității în intervalul 17 - 21 octombrie 2016 și declanșarea grevei generale pe data de 31 octombrie 2016.

Conform unui comunicat de presă citat de Agerpres, sindicaliștii din Sănătate solicită autorităților statului emiterea de urgență a modificărilor Ordinului Ministrului Sănătății 870/2004, în vederea corelării cu OUG 20/2016 și identificarea soluțiilor reale de motivare a medicilor care urmează să acopere normele de muncă vacante, generate de vidul de specialiști pe diverse specialități medicale, chirurgicale sau de urgență, crearea unui cadru legal pentru admiterea în învățământul superior a asistenților medicali cu studii medii și vechime în specialitate, în vederea parcurgerii unor programe de formare unice, la nivel național și, totodată, pentru respectarea standardelor și curriculelor europene de formare a personalului medical cu studii superioare, o salarizare unitară a personalului medical, în orice sector de activitate în care se asigură act medical, o salarizare corespunzătoare a personalului TESA și a funcționarilor publici din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică, în concordanță cu salarizarea din sectorul de activitate Sănătate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii