Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest masiv în Portul Constanţa. Radu Mazăre nu a venit să stea de vorbă cu sindicaliştii

ro

19 May, 2014 07:43 3285 Marime text
Peste  trei sute de sindicalişti portuari se află începând de la ora 07.00 în faţa sediului Companiei Naţionale a Porturilor Maritime Constanţa, unde protestează împotriva intenţiei primarului Radu Mazăre de a prelua, de către Consiliul Local Municipal, încă 13 procente din acţiunile deţinute de companie.
Sindicaliştii se tem că locurile lor de muncă vor fi puse în pericol şi că se va ajunge, treptat, la privatizarea companiei de stat.
Temerea lor este întemeiată şi de faptul că primarul Radu Mazăre a anunţat că, la preluarea acţiunilor, va impune mărirea taxelor pentru operatori.

Din punctul de vedere al sindicaliştilor, orice creştere a taxelor ar duce la scăderea traficului de mărfuri. Aceasta fiind principala sursă de venit a portului, s-ar ajunge la imposibilitatea de plată a salariilor şi, implicit, la disponibilizări.
Sindicaliştii au anunţat că vor suspenda lucrul timp de două ore de astăzi până miercuri inclusiv.

Deşi Radu Mazăre a anunţat că acolo unde sindicaliştii nu au venit să stea de vorbă cu el pe tema preluării portului se va duce el la protestatari, primarul municipiului Constanţa nu s-a prezentat până la această oră în faţa Gării Maritime.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii