Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:42 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinţul Charles ar putea vizita Dobrogea

ro

12 Nov, 2013 19:26 993 Marime text

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, l-a invitat pe prinţul Charles să viziteze Delta Dunării.

„Prietenia cu care onoraţi poporul român ne îndeamnă să vă adresăm invitaţia de a vizita Delta Dunării, cea mai bine conservată zonă umedă din Europa. Delta Dunării face parte din patrimoniul UNESCO din 1992, este a treia din Europa ca mărime şi prima în ceea ce priveşte biodiversitatea. (...) În acelaşi timp, în judeţul Tulcea şi în Delta Dunării trăiesc în armonie reprezentanţi ai cincisprezece etnii, zona fiind cunoscută ca un exemplu de convieţuire etnică”, precizează preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, citat de Agerpres.

În acest sens, şeful administraţiei judeţene a adresat Majestăţii Sale, Prinţul Charles al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, invitaţia de a admira frumuseţile Deltei, respectiv ale judeţului Tulcea. „Cunoscând pasiunea dumneavoastră pentru Transilvania, îndrăznim să vă propunem şi o altă destinaţie din România, la fel de pitorească şi atractivă. Dacă agenda Majestăţii Dumneavoastră permite, am fi încântaţi să vă fim gazdă şi ghid în această călătorie de descoperire a Deltei Dunării, paradisul păsărilor călătoare şi locul în care sălăşluiesc păsări ameninţate cu dispariţia de pe glob”.

Reprezentanţii Alteţei Sale Regale au transmis speranţa ca această vizită să poată deveni realitate. „Alteţa Sa Regală speră că timpul îi va permite, într-una din călătoriile viitoare, să viziteze Delta Dunării”, se arată în răspunsul primit din partea reprezentanţilor prinţului de Wales. Cel mai probabil, o astfel de vizită ar putea avea loc în cursul anului viitor.

Prinţul Charles a fost invitat în Delta Dunării şi de către  Ivan Patzaichin.

Sursa: Romanialibera.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii