Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces de calomnie Prinţul Harry nu a reuşit să obţină în instanţă respingerea argumentelor apărării

ro

08 Dec, 2023 16:14 775 Marime text
Sursă foto: Instagram/ sussexroyalProcesul de calomnie intentat de prinţul Harry împotriva tabloidului Mail on Sunday din cauza unui articol despre aranjamentele sale de securitate trebuie să fie judecat în faţa unui tribunal, a decis vineri un judecător de la Înalta Curte din Londra, respingând astfel cererea prin care prinţului britanic a solicitat respingerea argumentelor prezentate de avocaţii companiei care editează acel supliment duminical, informează Reuters.

Prinţul Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, a dat în judecată Associated Newspapers anul trecut din cauza unui articol în care se afirma că el s-ar fi oferit să plătească din fonduri proprii pentru a beneficia de protecţia Poliţiei din Regatul Unit abia după ce a deschis un proces separat împotriva Guvernului britanic.

Articolul l-a acuzat totodată pe prinţul Harry, în vârstă de 39 de ani, că a încercat să inducă în eroare publicul britanic cu privire la disponibilitatea sa de a plăti pentru protecţia Poliţiei, care i-a fost retrasă după ce el a renunţat la îndatoririle sale din cadrul casei regale în 2020.


Prinţul Harry a depus o cerere prin care solicita respingerea argumentelor apărării

Prinţul Harry a depus o cerere prin care solicita respingerea argumentelor apărării, iar avocaţii lui au declarat în martie că prinţul britanic s-a oferit să plătească pentru a beneficia de protecţie poliţienească în timpul unei întâlniri de criză la care au participat regretata regină Elisabeta a II-a, tatăl lui şi fratele său mai mare, prinţul William, organizată la reşedinţa regală Sandringham, în ianuarie 2020.

Ce au declarat Avocaţii Associated Newspapers

Avocaţii Associated Newspapers au declarat însă că acest grup editorial deţine argumente solide şi au afirmat că declaraţia dată publicităţii de agenţii de presă ai prinţului Harry înainte ca articolul din Mail on Sunday să fie publicat a susţinut în mod eronat că Guvernul a refuzat oferta lui Harry de a plăti pentru protecţie poliţienească.

Judecătorul Matthew Nicklin a precizat în sentinţa sa de vineri că apărarea grupului Associated Newspapers are şanse reale să obţină câştig de cauză în cadrul unui proces, care ar putea avea loc cel mai probabil în 2024.

Judecătorul britanic a adăugat că grupul Associated Newspapers este "îndreptăţit să încerce să dovedească, ca un fapt, că (Harry) nu a făcut o ofertă de a plăti Guvernului pentru securitatea sa de stat" înainte de a depune o contestaţie separată în justiţie.

Matthew Nicklin a mai spus că Associated Newspapers are o perspectivă reală de a demonstra la proces că declaraţiile făcute în numele prinţului Harry cu privire la procesul său împotriva Guvernului au fost înşelătoare.

Decizia de vineri vine la o zi după ce s-au încheiat audierile legate de contestaţia legală a prinţului Harry împotriva deciziei Guvernului de a-i retrage protecţia poliţienească, despre care avocaţii prinţului susţin că ar fi nedreaptă. O hotărâre în acest caz este aşteptată să fie anunţată la o dată viitoare care nu a fost încă stabilită.



Citește și:

Prinţul Harry, primul membru de rang înalt al familiei regale britanice care va depune mărturie în instanţă în ultimii 130 de ani



Sursa: Agerpres.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii