Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:09 21 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că? Prințul Harry, Duce de Sussex, împlinește astăzi 36 de ani

ro

15 Sep, 2020 00:00 346 Marime text
⦁ Prințul Harry, nepotul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, împlinește astăzi 36 de ani.
 
Prințul Harry, Duce de Sussex (Henry Charles Albert David; n. 15 septembrie 1984), cunoscut ca Prințul Harry, este fiul cel mic al lui Charles, Prinț de Wales și al Dianei, Prințesă de Wales, nepot al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și al șaselea în linia de succesiune la tronul britanic, potrivit wikipedia.org.
 
După ce a fost educat în diferite școli din Marea Britanie și a petrecut câteva perioade ale anului cu întreruperea școlii în Australia și Lesotho, Henry, spre deosebire de fratele său mai mare, Prințul William, a evitat să urmeze universitatea preferând să calce pe urmele mai multor bărbați din familia regală prin înrolare în armată. El a fost pus în funcție ca locotenent secund în Albastru și Regal din cadrul Regimentului Cavaleriei– servind temporar alături de fratele său– și terminând antrenamentul ca șef de tanc. El a fost militar timp de 77 de zile pe linia frontului în Războiul Afghan, deși a fost luat de acolo după ce mass-media americană a făcut publică prezența lui acolo.
 
La 19 mai 2018, s-a căsătorit cu actrița americană Meghan Markle. Ceremonia a avut loc în Capela Saint George din Windsor. Cu câteva ore înainte de nuntă, bunica sa, Regina Elisabeta a II-a i-a conferit titlurile Duce de Sussex, conte de Dumbarton și baron Kilkeel, toate în țara Regatului Unit. Fiul cuplului, Archie Mountbatten-Windsor, s-a născut pe 6 mai 2019.
 
În 2020, cuplul și-a anunțat intenția de a se retrage din rolurile superioare din familia Regală, pentru a deveni independenți din punct de vedere financiar și de a-și împărți timpul între Regatul Unit și America de Nord.

Ti-a placut articolul?

Comentarii